Vijesti

Predsjednica Republike Hrvatske primila predstavnike Društva informatičara Virovitice

By 11. listopada 2018. No Comments

Imali smo priliku upoznati Predsjednicu Republike Hrvatske, gospođu Kolindu Grabar-Kitarović s radom naše udruge. Spomenuli smo dosadašnje projekte i naveli konkretan primjer nedavno održane radionice o razvoju video igara koja je polučila velik interes učenika i studenata te rekli kako nam je to dobar primjer kako trebamo nastaviti sa sličnim događanjima.

Predsjednica nam je skrenula pažnju na jedan zanimljiv podatak, a to je da bi se posebno trebali posvetiti radu s učenicama, koje prema statistikama pokazuju odlične rezultate u području matematike i fizike, a slabije su zastupljene u domeni informatike. Također, Predsjednica je navela primjer iz osobnog života, kako je njezin sin također dosta aktivan u informatici, te kako je putem njega upoznata s tematikom.

Podsjećamo da je inicijator STEM revolucije u Hrvatskoj i poduzetnik Nenad Bakić školama podijelio 1800 micro:bit pločica, a od nedavno je imenovan i za savjetnika Predsjednice za pitanja vezana uz STEM područje.

Ispred DIV-a na sastanku su sudjelovali Tomislav Šipek, Matija Solić i Matej Sudar.