Radionice

Održana Frontend Akademija u Virovitici

By 6. prosinca 2018. No Comments

Odžali smo prvu u nizu pet radionica Frontend akademije u Virovitici. Velik interes zainteresiranih sudionika radionice popunio je salu za sastanke Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Radionica je namijenjena ljudima koji tek ulaze u svijet razvoja web stranica. Na prvoj radionici su imali priliku naučiti kako se pravilno piše HTML kod. Svaka sljedeća radionica će biti nadogradnja stečenog znanja gdje će taj HTML oblikovati CSS-om, te na kraju JavaScript-om napraviti web stranicu interaktivnom.

Radionica 1

HTML – Što je HTML, HTML elementi – liste, sekcije, atributi, tagovi – primjeri najkorištenijih tagova unutar HTML-a, objašnjenje logičkog modela HTML-a

Radionica 2

CSS – razlika između HTML-a i CSS-a, uvod u CSS

Radionica 3

CSS – objašnjenje i primjer osnovnih koncepta i elementa CSS-a

Radionica 4

Uvod u JavaScript – osnove i terminologija JavaScript-a

Radionica 5

JavaScript nastavak – praktični primjer JavaScript-a i pregled svih dosadašnjih zadataka

 

Naš Marko Čučković je full stack developer s više od 5 godina iskustva rada u Plavoj tvornici!
Svoje znanje uvijek rado dijeli s mladim developerima te im pomaže da izbjegnu greške koje je i on radio kada je krenuo u developerske vode. Ima iskustva u održavanju mnogih radionica, tako je već održao par WordPress i PHP radionica. U Tvornici radi kao backend developer, ali je uvijek spreman pomoći kolegama nevažno na kojoj poziciji radi.

Podsjećamo, ako si zainteresiran, još se uvijek možeš uključiti na radionice koje slijede.